Några Tankar Om Lycka

Lycka kan inte hittas genom stor ansträngning och viljestyrka.
Men när vi släpper taget om vår självuppfattning och slappnar av så upptäcker vi att den är redan närvarande. Ja, faktiskt den finns där hela tiden, om vi vill.

Så ansträng inte dig själv bortom nuets perfektion, och kom ihåg att det finns inget att göra eller ångra.
Oavsett vad din längtan uppbringar i kropp och själ, så har det bara den betydelse du vill ge det.
Och ofta har vad vi tror att vi vill väldigt lite med hjärtats verklighet att göra.
Så varför identifiera sig med, och blir fäst vid längtans ansträngning. Se den som ett barn som leker i Solen.

Kom ihåg att drömmarna passerar våra liv som stjärnorna på himlavalvet. Vi är alltid eviga själar på resa genom oändliga rymder med oändliga möjligheter. Så om en stjärna slocknar i vårt hjärta föds i samma ögonblick en ny.Det är alltid mycket bättre att låta det som sker ske, och rida på känslornas vågor i drömmarnas trädgård.
Vågorna kommer och går, och drömmarnas blommor blommar villigt med varje våg.
Våga följa med utan att ändra eller manipulera någonting. Märk hur allting försvinner och
återkommer magiskt, igen och igen, i tid utan slut.

“Endast vårt sökande efter lycka hindrar oss från att se lyckan. Det är som en levande regnbåge som du alltid jagar utan att någonsin kunna fånga, eller som en hund som jagar sin egen svans.”

Frid och lycka existerar inte som en faktisk sak, åsikt eller plats, det är alltid ett tillgängligt tillstånd som vi bär med oss som en möjlighet, minut för minut, varje dag. Tror inte på de dom kallar verkligheten, eller goda och dåliga minnen. Det är som dagens väderleksrapport så bara klä dig passande inombords.

För du vet ju att även i den värsta stormen så väntar regnbågen på att få titta fram på himlen. Att vilja ta tag i allt får inte förvandlas till att gripa efter halmstrån. Du får inte bli ett avgassystem för stress och känslan av att allt är förgäves. Jag lovar dig att så fort du öppnar handen och kopplar loss greppet om din prestige,
så finns den oändliga lyckan där – öppen, inbjudande och härlig. Lev denna lycka, denna frihet och naturliga tyngdlöshet. Sök inte längre. Gå inte vilse i förklaringarnas skogar.

Leta inte efter den björn som sover i tron att det är lyckan, som redan vilar lugnt hemma framför din egen eld.Det finns egentligen inget att göra eller ångra, ingenting att tvinga fram, inget att förlora,
och ingenting som saknas.

Vad är era tankar om lycka just nu? Skriv och berätta!

Rymdkram*
Thomas