Videopremiär på min nya singel “Lights Out På Ålderdomshemmet”

Hej Vänner!

Idag är det videopremiär på min nya radiosingel “Lights Out På Ålderdomshemmet” på Expressen.

http://www.expressen.se/tv/noje/musikvideos/thomas-di-leva—lights-out-pa-alderdomshemmet/

Di Levas Låt Om Äldrevården

“Lights Out På Ålderdomshemmet” som är min andra singel från mitt nya akustiska album “Innan Solen Går Upp” är en hyllningslåt till alla pensionärer i Sverige idag. De har byggt det här landet och nu låter vi dem ligga bortglömda, inlåsta och ensamma någonstans i ett mörkt rum. Förra året anmäldes 271 fall av vanvård och missförhållanden inom äldrevården.
Det känns så omänskligt som det kan bli, hur kunde det bli så här? Kände att det var viktigt att skriva den här låten och göra videon som en motvikt mot all enkelriktad ungdomsglorifiering och innehållslös yta i medierna. De riktiga hjältarna och idolerrna är våra äldre. De har kämpat och slitit hela sina liv för att vi ska få leva i det välfärdsamhälle vi har idag. Vi får aldrig glömma det och det är dags att vi ger någonting tillbaka.

Min vän Kristoffer Jansson som jag gjort videon tillsammans med är en väldigt begåvad och inspirerande videoregissör. Det var också med honom jag gjorde förra videon till  “Drömmen Om Sverige”, som blev väldigt omtalad och både älskad och hatad… i vanlig ordning 🙂

Lights Out På Ålderdomshemmet är rykande färsk när jag fr.o.m 1 februari ger mig ut på en låååååång turné, varje vecka tillkommer nya orter på kartan som jag ska besöka och ge mina kosmiska konserter för. Så håll utkik i min Turnékalender… Klicka här för att komma till den..


Vad tycker ni om äldrevården i Sverige idag. Har ni några egna erfarenheter och upplevelser. Skriv och berätta i kommentarsfältet.

Rymdkram*

Thomas Di Leva